How a very lazy person invented MuckMat Pro

Hur en mycket lat person uppfann MuckMat Pro

"Om du har en svår uppgift, ge den till en lat person, kommer de att hitta ett enklare sätt att göra det."


Det är "Hlades lag." Jag vet inte vem "Hlade" var, eller hur man uttalar hans namn, men lagen gäller — lata människor får magi att hända. Det är en djupgående visdom - citerad av Bill Gates, Steve Jobs och otaliga andra.


Lättja, kan vara sin egen belöning, om du arbetar med det.


Jag skapade LakeMat Pro och MuckMat Pro för att jag är lat. Indolenta människor hittar alltid det "enklare sättet", oavsett hur hårt vi måste arbeta för att ta reda på det.


Michigan-somrarna är korta och det finns alltid sysslor att göra vid en sjö. Jag ogillade att spendera så många timmar med att kratta ochräs i sjön. Jag jobbade väldigt hårt på det, men kunde aldrig riktigt få dem alla. Ännu värre, botten var smutsig; Jag sjunker in över mina knän medan jag krattade. Mina barn hatade muck. "Yucky muck", skulle de säga. Det jag kallade det var mycket värre.


Eftersom du läser det här vet du förmodligen hur läskigt ogräs känns när det rör dina ben – och du vet aldrig vad som lurar i leran. Jag ville göra en så trevlig strand som möjligt för mina barn, så jag krattade ogräs och skottade smuts – vilket är raka motsatsen till lat. Att skotta smuts är själva definitionen av hårt arbete. Dessutom... att skotta smuts fungerar inte riktigt, det fylls på igen direkt.


Så småningom fick jag idén att "blåsa ut" skiten med min båtmotor - det fungerade - lite för bra. Jag blåste ut smuts hela vägen ner till den sliskiga, hala leran under kallad märgel - naturens "pool liner" för sjöar. Så jag hade mitt val: Yucky muck eller squishy, ​​klibbig grå lera.


MuckMats Pro fanns inte. Uppenbarligen behövde de uppfinnas.


Min kamp med smuts och ogräs var dömd eftersom - MuckMats Pro inte existerade ännu. Men uppenbarligen behövde de uppfinnas.

Du kanske har hört att allt börjar som en tanke och vår intensiva önskan att göra det verkligt förverkligar den idén. Jag är ganska säker på att min ursprungliga tanke innebar en intensiv längtan efter eftermiddagslurar i min hängmatta vid sjön.

Det var min intensiva önskan att ha en "licens to chill" som fick mig att skapa MuckMat Pros . Så jag jobbade med det i flera år och kom på alla möjliga saker som inte fungerade. En mindre framgång leder till en annan, att hitta en pusselbit åt gången. Det kom bakslag på vägen, framstegen gick långsamt. Men jag kände hur mina eftermiddagslurar i hängmattan närmade sig. Till slut vann jag, MuckMat Pro kom till. Jag kunde gå på min sjöbotten som att gå på min trädgård.


Barnen växte med tiden och gick på college. Ett av mina hängmatta hängande träd dog och fick fällas, så det fanns inget bra ställe att hänga det längre. Men jag gjorde det.


Sommaren i stugan är till för att det ska vara roligt och skapa minnen, umgås med familj och vänner – och kanske sova i en hängmatta.


Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.